Det system Tempel Ridder Ordenen anvender er det samme som bliver anvendt i hele norden, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island og Færøerne. Som medlem af Tempel Ridder Ordenen skal du gennemgå en trinvis udviklingsproces. At gå gennem de forskellige grader i Tempel Ridder Ordenen kan sammenlignes med selve livet. Det er en spændende rejse, hvor forskellige oplevelser føjes til hinanden, men hvor svarene ikke altid er tydelige. Ritualer og symboler kan også sige forskellige ting til forskellige mennesker afhængigt af den respektive modtagers oplevelse og referenceramme.
Dette system er unikt, idet det udgør et samlet og sammenhængende system gennem alle grader.
Ordene vil inspirere sine medlemmer til at tage de store livsproblemer alvorligt. Hvem er jeg? Hvordan skal jeg virkelig være og leve? Ordene hjælper gennem sine ritualer og symboler med at reflektere. Ikke i form af færdige svar og løsninger, men netop som et hjælpemiddel i den individuelle søgning og til udvikling af personlig livsførelse.
At en Tempel Ridder skal aflægge et løfte om tavshed, når han modtager en grad, det har et klart pædagogisk formål. Hvis dette løfte om tavshed ikke eksisterede, ville meget af ens egen oplevelse af en ny grad blive taget væk. Det er som at finde ud af, hvordan en bog slutter, før du læser den.
Hver ny grad giver en overraskende oplevelse. Især når du opdager, hvordan hver detalje indsættes i et større mønster og en større sammenhæng, hvilket er både imponerende og fascinerende.
Tempel Ridder brødrene samles i Templer om aftenen. Men hvad gør brødrene, når de mødes?
Et logemøde inkluderer normalt en højtidelig modtagelse af nye brødre i graden. Disse receptioner er indrammet af atmosfæriske åbnings- og afslutningsceremonier. Samlingerne følger traditionelle mønstre efter mere end 175 år gamle ritualer med et stærkt sprog. Forklaringer gives stort set gennem symboler og allegorier.
Logeaften slutter med et simpelt måltid sammen – et brodermåltid.

Tilbage